Raske Penge About

Raske Penge er navnet på den dobbelt platin-sælgende og prisbelønnede rapper/sanger og sangskriver Rasmus Poulsen. Han debuterede i 2011 med sangen “Bor Her” som gik nummer 1 på Det Elektriske Barometer (DR P3) og dernæst “Rundt“ som indledte hans samarbejde med Klumben. Det indbragte dem Steppeulven-prisen som Årets Livenavn og en række priser for sangen “Faxe Kondi. Den hittede stort i 2012.

Siden har han udgivet en lang række singler, EP'er, videoer og vinyler – både alene men også sammen med folk som TopGunn, Benny Jamz, 2000F og Fresh-I.

Hans genre er reggae – herunder dancehall, steppas og roots. Han har dog også lavet jungle, pop, soca og et enkelt techno-nummer.

Han er især anerkendt for sine tekster, der ofte kommenterer på aktuelle emner og ikke er bange for at være holdningsprægede. Et eksempel er nummeret “Narko“ som blev spillet i flere debatprogrammer, da den argumenterer for legal regulering af alle rusmidler. Sangen udkom også i norsk udgave, med Joddski og OnklP. 14 dage efter udgivelsen besluttede Stortinget i Norge, at afkriminalisere alle forbudte rusmidler efter portugisisk forbillede, præcis som sangen anbefalede.

Sammen med Klumben og deres liveband har han optrådt i hele Skandinavien og desuden turneret i Brasilien.
Hans udgivelser udkommer på hans helt eget uafhængige pladeselskab Raske Plader, der også udgiver produceren 2000F og den internationalt anerkendte modaljazz-dub duo, Bremer/McCoy

Raske Penge Albums

Indtil Nu Indtil Nu Raske Penge Released November 13, 2015 16 70
Yndlingsstof EP Yndlingsstof EP Raske Penge Released December 2, 2013 1 78
Original Original Raske Penge Released June 4, 2012 4 73